مجلة ثقافية ترفيهية لجميع الأعمار مختصه بالرسم والفنون والموضه والجمال والديكورات ولفات الطرح

الخميس، 19 يناير 2017

طريقة عمل الكعك اللذيذ


طريقة عمل الكعك اللذيذ 

كيلو دقيق

٥٠٠ : ٥٥٠ جرام سمنه (عشان لو عاوزاه ناعم اوي)


رشه ملح


٢ معلقه صغيره سكر


نص معلقه كبيره خميره 


نص معلقه صغيره بيكنج بودر


 معلقه صغيره ريحه كحك ( اختياري ولو عملتي الكحك بسمنه بلدي يبقي بلاش ريحه 


الكحك خاالص)لبن دافئ للعجن

لو عاوزين سمسم هنحمص معلقتين كبار ونضيفهم


الطريقه ⇓⇓


 ممكن نقدح السمنه علي النار ودي بتنفع في الكميات الكبيره عشان ما يبوظش بس 


مشكلته بيبقي تقيل وبيسبب حموضه

عشان كده السمنه يدوب تسيح ونستخدمها


الدقيق عليه وشه الملح 


هنضيف عليه السمنه ونفركهم مع بعض كويس جدا لحد ما الدقيق يتشرب كل السمنه


ندوب الخميره والسكر في شويه لبن دافي 


ونضيفها علي الدقيق ونضيف البودر والسمسم


ونعجن في الاخر باللبن


نشكل الكحك وننقشه ونسيبه يخمر شويه


ونخبزه علي ٢٠٠ درجه


ممكن نحشيه ملبن او عجوه او مكسرات او عجميه


طريقه العجميه


٣ معالق سمنه كبار


هنسخنها علي النار ونضيف عليها معلقتين كبار دقيق ونشوحهم وعليهم معلقه كبيره 


سمسم ونشوح

نضيف عليهم كوب عسل نحل ونقلبهم علي النار لحد ما يمتزجوا ويتقلوا


نشيلها من علي النار 

ولو حابين ممكن نضيف عين جمل مكسر و


 نسيبهم يبردوا ونشكلهم كور ونحشي بيهم الكحك




ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

أتصل بنا

الاسم

بريد إلكتروني *

رسالة *

آخر التعليقات