طريقة عمل طاجن الفراخ والبطاطس الودجز بالكريمه والجبنه
طاجن الفراخ والبطاطس الودجز بالكريمه والجبنه
اول حاجه هنجيب ٣ حبات بطاطس ونقطعهم صوابع تخينه يعني
كل بطاطسايه حوالي ٨ صوابع
ونسلقهم في ميه مغليه فيها ملح يدوب عشر دقايق ونصفيها
ونحطها في صينيه وهيا سخنه علي طول نضيف عليها ملح
وفلفل وكركم وبابريكا وزعتر وتوم بودره ومعلقه زيت ونقلبهم
مع بعض وندخلها الفرن تستوي وتتحمر شويه
في نفس الوقت هنجهز الفراخ
في طاسه فيها معلقه زيت نشوح بصله كبيره مقطعه شرايح
يدوب
تدبل نضيف ٣٣ فصوص توم مفرومين وبعدين ننزل بصدور
فراخ مقطعه زي الشاورما ( حوالي نص كيلو)
ونشوحها علي نار عاليه عشان تاخد صدمه وتغير لونها وتبدأ
تتحمر شويهوبعد كده نهدي النار و نضيف عليهم فلفل اخضر
وفلفل ألوان مقطع ومشروم ونفضل نقلبهم كل شويه علي نار
هاديه حوالي عشر دقايق وفي الاخر نضيف معلقتين كبار صويا
صوص ونظبط الملح والفلفل
طبعا هتكون البطاطس استوت هنحط عليها خليط الفراخ
وبعد كده نجهز الصوص
ودا عباره عن كوبايه ونص كريمه لباني و٤٤ معالق كبار
مليانين جبنه كوبايات ولو محتاجه نضيف رشه ملح خفيفه
ونقلبهم
مع بعض كويس
ونصبهم علي الفراخ والبطاطس وعلي الوش نضع جبنه
موتزاريلا وندخلها الفرن يدوب ربع ساعه ونحمر الوش
وبالهنا والشفا مع عيش ومخلل وسلطه
( اللي مش موجود عنده كريمه لباني ممكن نبدلها بكوب لبن
ومعلقه دقيق ومعلقتين قشطه او وش اللبن)
اللي عايز اي طلب في اي حاجة انا تحت خدمته
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق