مجلة ثقافية ترفيهية لجميع الأعمار مختصه بالرسم والفنون والموضه والجمال والديكورات ولفات الطرح

الخميس، 19 يناير 2017

طريقة عمل الحواوشى المصرى


المقادير:

ملعقه خميره فوريه 

ماء دافى

ملعقه سكر

كيلو دقيق

كيس لبن نيدو

شويه ملح 

2 ملعقه كبار زيت

طريقه التحضير:

- ندوب الخميرة الفورية والماء الدافيء ومعلقة سكر مع بعض 

ونسيبهم شوية 

- نضع الدقيق وعليه كيس لبن بدرة صغير والملح و معلقتين 

كبار 

زيت
-نضع عليه الخميرة ونعجنهم مع بعض 

-وممكن نزود ماء حسب الدقيق

المهم إن العجينة أول ما تخلص تطلع ايدك نظيفة والعجينة مرنة 

وتسيبيها ساعتين علشان تخمر ودفيها بغطاء وكيس نايلون نظيف

حشو الحواوشى ،:

1/2 كيلو لحم مفروم 

2 حزمه بقدونس اخضر

2 حبه بصل كبار

بهارات مشكلة 

ملح فلفل كمون بهارات لحمة أوالسبع بهارات قرفة وجنزبيل 

فص توم مفروم

 زعتر

طريقه التحضير:-

قومى بفرم البصل و ادعكيه في ملح وفلفل أسود وبهار لحمة 

وشوية زعتر صغيرين وبعدين تفرمي البقدونس وتدعكيه في 

البصلة كويس أوي وبعدين تحطي عليهم اللحمة وتدعكيهم مع 

بعض كويس وتسبيهم شوية في الثلاجة لحد ما العجين يخمر 

وبعدين تفردي العجين بالنشابة وحطي شوية دقيق تحته علشان ما 
يلزقش وشوية فوقه وبعدين تحطي اللحم في الوسط وتكوني فرده

العجينة  وتحطيه فوقيه وبعد كده تدخليه الفرن

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

أتصل بنا

الاسم

بريد إلكتروني *

رسالة *

آخر التعليقات