مجلة ثقافية ترفيهية لجميع الأعمار مختصه بالرسم والفنون والموضه والجمال والديكورات ولفات الطرح

الخميس، 19 يناير 2017

طريقة عمل شيش طاووق

المقادير:

8 عدد فص ثوم مهروس

6 عدد صدور دجاج مخلية

4 معلقة كبيرة زبادى

2 معلقة كبيرة بهارات دجاج (مشكلة)

2 عدد قرن فلفل حامى

2 معلقة كبيرة صلصة طماطم

1 معلقة صغيرة زعتر (مطحون) لو فى أو نعناع

¾ كوب عصير ليمون

½ كوب زيت 

¼ معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون

¼ كوب (240 مللى) خل

مكعبات بصل مقطع 

مكعبات طماطم مقطعة

 مكعبات فلفل ألوان

طريقة التحضير :

 - هنقطع صدور الدجاج إلى مكعبات صغيرة طبعا بعد غسلها 

بالخل واللمون
- فى الخلاط هنضيف والثوم والزبادى والزيت وعصير الليمون

 والخل والتوابل والبهارات والفلفل الأخضر والزعتر والصلصلة 

ونخلطهم كويس.

- بعد كده هنضيف الخلطة لعلبة بغطاء وننقع فيها مكعبات 

الدجاج 

وهنبيتها فى الثلاجة قبل الشوى بيوم أو بكام ساعة لو مستعجلة

بعد كده هنسيخ الدجاج فى أعواد خشبية أو معدنية طبعا طبقة 

دجاج بعد كده طبقة طماطم بعد كده طبقة بصل وبعد كده فلفل 

وهكذا وهنشويها على صاجة أو على الفحم لحد ما تتحول للون 

الذهبى. وبكده تبقى جاهزة للتقديم.


ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

أتصل بنا

الاسم

بريد إلكتروني *

رسالة *

آخر التعليقات